Kiraz Sapı
Kirazın, B ve C vitaminleri açısından zengin olduğu, antioksidan etkisiyle bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve kanı sulandırdığı, kaynatılan sapının ise idrar söktürücü özelliği bulunduğu bildirildi…
Sinameki
Baklagillerden sıcak bölgelerde yetişen birçok çeşidi bulunan bir bitki ve bu bitkinin bazı çeşidinin hafif acı; yapraklarından elde edilen ve hekimlikte kullanılan bir madde.
Böğürtlen Yaprağı
Yurdumuzda yolların kenarında, korularda, ormanlık alanlarda çok karşılaşılan, çokça dikenleri bulunan gövdelerin meyvesidir Böğürtlen. Ayrıca Böğürtlen organik asit, mineral ve vitamin açısından oldukça zengindir. Uyumlu bir bitki olup toprak ve yer ayır etmeksizin her yerde ve toprakta yetişir. Neslini birçok yola devam ettirebilir. Tohum oluşumu seyrektir fakat yerle temas eden dalların köklenmesiyle üreyebilir. Çok faydalı ve şifalı bir meyvedir.
Taflan
Görüntü itibariyle taflan bitkisi, kirazı andıran koyu kırmızı tanecikleri ile İstanbul’dan Avrupa’ya ünü yayılan, süs bitkisi olarak ev ve işyerinde de yerini alan, diğer isimleriyle laz kirazı, gürcü kirazı, karayemiş olarak da tabir edilen taflan bitkisi, hem estetik açıdan hemde verdiği şifalar açısından tercih edilen bir şifalı bitkidir.
Şerbetçi Otu
Şerbetçi otu, özellikle endüstriyel sanayide kullanılan oldukça değerli bir şifalı bitkidir. Şerbetçi otu her iklim yetişmiş zoru olan, özellik hem şartları gerektiren bir şifalı bitkidir. Özellikle pastane sektöründe kullanılan, mayıs sanayide kullanılan şerbetçi otu, bira imalatında da sıkça tercih edilir.
Altın Otu
50-60 cm ‘ye kadar uzayabilen ve sarı renkte çiçekler açan otsu bir bitkidir. Altınçiçek, Ölmezçiçek ve Güveotu isimleriyle de bilinir. İçerisinde flavonlar, reçine, kumarin ve acı madde ile bir miktar da uçucu yağ vardır.